Supa crema de dovleac

05:23 ime 0 Comments

Supa asta este supa mea preferata din toate timpurile. Am mancat-o in prima mea delegatie peste hotare si de atunci m-am indragostit de ea. Nu mi-am inchipuit niciodata ca o sa o fac eu, acasa, vreodata. Astazi va readuc in atentie reteta pentru ca tocmai am terminat-o de facut si a iesit asa de buna...si merge azi pe ploaia asta gri...

Ne trebuie
un dovleac mai greu de 1 kg
2 cepe rosii
120 ml smantana pentru gatit
ulei de dovleac
1,5 l de supa de legume sau pui
un pumn de seminte de dovleac crude
sare, piper, nucsoara



Ca sa iasa buna buna, ideal este sa coacem dovleacul inainte. Adica punem pe cineva fortos sa il taie bucati si il bagam in cuptor sau in soba:) la 200C pana se inmoaie. Mancam o bucata asa, goala, iar restul il folosim la supa. Daca nu aveti dispozitie si timp de copt nu coaceti. Fierbeti miezul direct.

Asa. Punem o oala pe foc cu trei-patru linguri de ulei de care-o fi. Tocam doua cepe si le calim pana se inmoaie. Apoi punem dovleacul si supa de legume sau pui si lasam sa fiarba vreo 15 minute. Oprim focul si cremuim totul cu un mixer de mana. Apoi condimentam cu sare, piper, nucsoara dupa gust. Punem si ceva ulei de dovleac daca avem si smantana si mai mixam pana cand obtinem o culoare uniforma. Gustam, dregem daca e nevoie si ne infruptam. 




Bun!

You Might Also Like

0 comments: