Banana Bread (Muffins)

01:56 ime 0 Comments

Ieri am avut o zi proasta care a inceput bine. M-am trezit bine, m-am bucurat ca afara era soare si pentru ca nu aveam contractii m-am hotarat ca ar fi o idee buna sa ma aventurez pana la Unirii la H&M la raionul de maternitate. Nu de alta, dar vine iarna si eu nu mai intru in nimic. Asa ca m-am imbracat, l-am mobilizat pe Iubitu' care urma sa fie soferul de serviciu si cand sa iesim din casa stai sa vezi. Contractii una dupa alta. Zic ca mi se pare, ca ma strang hainele si dau ianinte. E, pana sa iesim din padure in drumul principal am anulat toata plimbarea si am facut cale intoarsa. Si restul zilei s-a petrecut in pat cu incordari si nervi ca de ce dupa zile bune de liniste m-a apucat iar??? Am adormit greu, pe la 2 si m-am trezit de dimineata un pic mai bine. 

E bine totusi ca in dimineata buna de ieri am reusit sa fac cateva poze pentru reteta de azi - Banana Bread Muffins. Nu e o reteta tocmai potrivita pentru briose. Banana Bread este o paine cu banane, deci aveam nevoie de o tava de paine/cozonac/chec. Dar cum (surprinzator) bucatariei mele super dotate cu tot felul de tavi/tavite si alte accesorii ii lipsteste tocmai acest tip de tava, am improvizat. 

Ingrediente
240g faina integrala
1 plic praf de copt
3 banane storsite
3 oua mari
150g iaurt degresat
o jumatate lingurita scortisoara
un pumn de merisoare
putin lapte la nevoie


Se fac simplu. Mai intai cuptorul. Ii dam drumul la 160C. Apoi amestecam ouale cu bananele si cu iaurtul si le batem cu telul pana se omogenizeaza. Le turnam peste faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Cu o lingura de lemn amestecam pana se face ca o coca. Punem si merisoarele si mai invartim de doua ori. Daca vi se pare prea tare sau prea uscata compozitia o puteti umezi cu putin lapte. Punem rezultatul in tava de briose sau in tava de chec tapetata cu hartie de copt. Daca facem briose le tinem la cuptor cam 40 min. Daca facem paine o tinem mai mult, vreo ora asa...Oricum, in ambele cazuri am terminat cand scobitoarea iese curata.


Se fac repede, cam ca mai toate retetele pe care le voi posta in viitor, pentru ca nu pot sta in picioare mai mult de 30 min si cateodata nici alea legate. Dar o iau incet, mai bat un ou, mai iau o pauza, mai cern niste faina, mai iau o puaza, etc. 

Briosele sau painea se mananca cu unt. Reteta originala le facea reclama ca fiind super healthy si propunea servirea cu margarina, dar eu nu sunt un fan...


You Might Also Like

0 comments: