Pui la cuptor cu morcovi lipiciosi

06:31 ime 0 Comments

Astazi am o zi in care ma simt tare inutila. Nu e prima si nu cred ca o sa fie ultima in viitoarele luni. Singurul lucru pe care il pot face fara riscuri e sa ma odihnesc, iar cand zic ca m-am odihnit destul si ca ma simt bine (adica nu ma doare si nu mi se contracta nimic) ma mai ridic si ma mai invart prin casa. Si ma gandesc cum ar fi sa sterg aia de praf sau cum ar fi sa asez nu stiu ce in sifonier. Si mi se taie rapid cand ma strange iar o contractie...Si ma intorc in pat si la pastile si la net. Si incerc sa ma incurajez si sa imi spun ca nu sunt inutila. Ca in momentul asta sunt mai utila decat am fost in toata viata mea pana acum, pentru ca pana la urma dospesc un suflet si trebuie sa am grija sa creasca bine si sa fie fericita.

Ca sa nu ne deprimam de tot zic sa continuam planul de detaliat si reinviat retete vechi de la inceputurile timidului meu blog. Astazi e cam innorat afara si tare mi-as dori ca din bucatarie sa simt o aroma de pui gras la cuptor cu miere si chimen. Bine, eu in fiecare zi mi-as dori sa simt miros de mancare in bucatarie. De ciorba acra si de mujdei de usturoi, de friptura de porc la cuptor si de placinte cu mere.

Dar pentru pui avem nevoie de:
un pui mare si gras
5-6 morcovi mari taiati rondele groase 
(daca va e foame rau aruncati in tava si cativa cartofi taiati felii mari)
o lamaie
o capatana de usturoi
o lingurita de seminte de chimen
o lingura de miere
85g unt moale
o legatura de patrunjel
o frunza de dafin
sare si piper


Pai ianinte de toate dam drumul la cuptor la 180C. Apoi punem morcovii (si cartofii) intr-o tava si ii stropim cu un pic de zeama de lamaie. Apoi ii amestecam cu doi catei de usturoi tocati, chimen, miere, jumatate din catitatea de unt, piper si putina sare. Peste morcovi punem puiul, dar nu inainte sa il torturam putin. Cum? Pai ii indesam undeva lamaia taiata in jumatati, dafinul, tulpinile de la patrunjel (ca frunzele le vom folosi la ornat) si restul de usturoi. Aruncam niste sare si piper pe el si gata. Ba nu e gata ca inainte sa-l bagam la cuptor il ungem bine pe piept cu untul ramas.


La cuptor il tinem mai intai 30 de minute, dupa care il scoatem si cu ajutor de la un binevoitor (sau cu imaginatie daca nu e nimeni in preajma) ridicam puiul si amestecam bine morcovii in tava. Apoi punem puiul la loc si il mai lasam la cuptor 40-50 de minute pana se patrunde bine. Cand e gata il lasam 10 minute sa se odihneasca, apoi il decoram cu patrunjel tocal si il mancam pe tot. 


Este de departe cel mai bun pui la cuptor pe care l-am mancat vreodata. Iar morcovii sunt EXTRAORDINARI! Dulci cu aroma de chimen. Vai ce pofta am...ma duc sa mananc ceva. Azi am in meniu orez cu spanac si ou de la Sister Dear care are grija de mine si ma hraneste cu bunatati:) I'm lucky!

English version here.





You Might Also Like

0 comments: