Huevos rancheros

10:00 ime 4 Comments

...sau oua taranesti, in traducere libera din mexicana mea care e putin ruginita. Oua taranesti in adaptarea mea, pentru ca nu aveam in frigider decat oua si in camara niste ardei si fasole. Daca va place picant si mexican sa stiti ca e gata in maxim 15 minute cu tot cu tocat ingrediente. Mi-a salvat rapid cina de duminica seara si nevoia de a posta o reteta rapida pe blog, pe care in ultimul timp l-am ignorat sanatos. Am ignorat si gatitul, in ultimele seri gatind o foarte gustoasa Pizza Trenta, lucru nu tocmai indicat avand in vedere ca sambata ma marit si rochia e facuta pe niste masuri putin mai mici decat cele de acum...urmeaza o saptamana de mancat branza cu rosii si alergat mult prin oras...mi se tot spune ca voi slabi negresit.


Pana atunci Huevos Rancheros sa fie:
4 oua
o conserva de fasole (rosie sau alba)
200 g cuburi de rosii Cirio
o ceapa tocata marunt
ceva usturoi dupa gust
un ardei foarte iute
2 ardei capia rosii
boia iute, sare, piper, ulei


Ceapa se caleste repede in ulei. Cat sfaraie ea in tigaie tocam marunt usturoiul si ardeiul si le aruncam peste. Cat sfaraie astea tocam si ardeiul capia si il aruncam peste. Intre tocari si sfaraieli amestecam din cand in cand. Cand se inmoaie punem fasolea si rosiile. Le lasam putin asa, ochiometric si dupa timp, apoi incercam sa facem 4 gauri in continutul din tigaie si punem ouale. Zic incercam, ca mie nu mi-a prea reusit...sa fim seriosi, e o compozitie destul de lichida. Acoperim tigaia cu un capac si lasam pana cand ouale sunt facute. Asta inseamna maxim 5 minute daca va plac ouale fara dardaieli. Mai punem pe deasupra niste sare si piper. Am uitat sa zic ca am condimentat amestecul si inainte sa pun ouale cu boia, sare si piper. Pentru impact vizual punem si niste ceva verde. Ce-o fi, pentru ca oricum o sa fie iute si nu se va simti gustul de verdeata:)


Sorry pentru postarile rare, but you have to understand. Mintea mea e ocupata de asezari la mese si confectionat de marturii:) Dupa eveniment imi revin!


You Might Also Like

4 comentarii:

  1. Casa de piatra! Si, daca imi permiti, reteta arata mai mult a Huevos motuleños... in orice caz, delicios, delicios, n-am ce zice :-P~

    RăspundețiȘtergere
  2. Permit, permit, cum sa nu:) Asa se numea reteta din care m-am inspirat...nu cunosc diferenta intre cele doua:) Dar te asigur ca de deliciose au fost delicioase:) Multumim de urari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai incearca sa vorbesti si romaneste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru comentariu si indemn draga Anonim. Bine ai venit in casa mea! N-am sters praful de o saptamana, dar promit ca o sa-l sterg:)

    RăspundețiȘtergere