Truffle cocoa cake

09:13 ime 0 Comments

Dear all, sambata a fost ziua lu' Sil, unica si mai mica mea sora, pe care o iubesc pentru ca e calma si inteleapta, pentru ca e o mama buna, pentru ca are rabdare (cu toate ca uneori zice ca n-are, nu se vede), pentru ca e prea buna la suflet si iubeste cateodata prea mult (deschizand drumul catre dezamagiri), pentru ca e sora mea mai mica...

Soro, ti-am facut tort pentru ca mi-esti draga tare! La multi ani!


Sa ne pregatim!

Pentru blat
3 oua
100g zahar
4 plicuri zahar vanilat
50g unt
150g ciocolata amaruie
100g nuci tocate
50g faina

Pentru mousse
2 oua
360ml lapte
100g ciocolata amaruie
un plic si-un pic de gelatina
240ml smatana pentru frisca
2 linguri de amidon
4 linguri de zahar

Pentru ornat
Trufe de la Mega Image si cacao


Ne apucam de blat, nu inainte insa de a da drumul la cuptor si de a pregati o tava cu pereti detasabili (musai). Separam galbenusurile de albusuri si le frecam cu zaharul pana obtinem o crema. Untul il frecam cu o lingura de lapte cald si il punem peste galbenusuri. Apoi punem ciocolata topita, nucile si faina. Daca e prea uscat mai punem o lingura, doua de lapte. Incorporam apoi albusurile batute spuma, cu grija sa nu dam aerul afara si dam la cuptor la 180C cam 20 minute...sau pana cand trece testul scobitorii. Cand e gata il lasam la racit.

Ne apucam de mousse. Amestecam zaharul cu amidonul si cu ouale batute. Adaugam laptele si punem pe foc peste o cratita cu apa (la bain marie). Acum rabdare si amestecare pana cand crema se ingroasa...dureaza ceva...nu disperati...

Cand intr-un final crema se ingroasa o amestecam cu ciocolata topita si cu gelatina preparata ca la carte (sau ca pe ambalaj). Cand se mai raceste putin, amestecam totul cu frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus, pana cand obtinem o culoare uniforma. 

Turnam totul peste blat si dam la frigider vreo 2-3 ore. Apoi ornam cu trufe si cacao...sau cu ce vrem noi.


Inspiration from Teo's Kitchen. L-am facut si strict dupa reteta ei cu cioco cu lapte si e super bun.


Si asta a fost doar tortul, ca pe langa el a fost multa mancare...vai, dar ce a iesit din mainile dibacei sarbatorite. Mmmmmmm!

You Might Also Like

0 comments: