Cheesecake cu nuci

01:46 ime 0 Comments

Cand Edith a postat reteta asta, m-am indragostit pe loc de ea. Indragostita fiind deja de cheesecake si de nuci separat, combinarea lor promitea mult. Din pacate graba si increderea ca stiu ce fac (doar mai facusem cheesecake de nenumarate ori) m-a facut sa nu citesc cu atentie nici ingredientele si nici reteta pana la final:)) N-a iesit rau, dar zic eu ca se putea si mai bine.


Pentru blat 
250g biscuiti cu cacao si 100g de unt topit

Pentru crema de branza
600g crema de branza 
(eu am folosit o combinatie de branza dulce de vaci si crema de branza, jumi-juma)
esenta de vanilie
160g zahar tos
2 oua
o lingura de faina si 80g nuci tocate mare 
(eu as pune mai putine nuci data viitoare)

Pentru glazura
140g zahar brun
140 g unt
8 linguri de frisca lichida
nuci frumoase pentru ornat


Luam o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 20cm. Biscuitii ii tocam bine la robot si ii amestecam cu untul topit, dupa care ii intindem bine pe fundul tavii. Intre timp dam drumul si la cuptor, foc mic.

Branza o mixam cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam pe rand ouale si mixam dupa fiecare, adaugam si lingura de faina si nucile tocate. Punem compozitia peste blatul de biscuiti si dam la cuptorul incins cam 45 de minute. Dupa 45 de minute (sau cand e gata) stingem focul si lasam prajitura sa se raceasca complet in cuptor, ca sa nu se crape. Puteti lasa usa cuptorului intredeschisa.

Glazura e mare lucru. La mine a fost un esec. Mi-a iesit prea putina si prea tare:( Cantitatile pe care le-am pus in ingrediente sunt duble fata de cele pe care le-am facut eu, asa ca o sa va iasa mai multa. Cu grija deci punem zaharul la topit amestecand continuu. Greu sa topesti zahar mi se pare! Cand s-a topit adaugam smantana dulce sau frisca lichida (depinde ce aveti prin casa). O sa faca urat si o sa sara in toate partile. Don't panic! E normal. Am auzit ca daca incalziti putin lichidul nu mai sare asa...n-am incercat asa ca nu va zic sigur. Odata cu frisca lichida punem si jumatate din unt si amestecam pana se topeste. Apoi luam vasul de pe foc si punem restul de unt. Amestecam iar si avem o minunata glazura pe care o lasam sa se raceasca putin, inainte sa o punem peste cheesecake. 

Dupa cum vedeti, reteta glazurii este cea mai complicata. Ziceam ca mie nu mi-a iesit. Cand am pus-o peste cheesecake-ul rece s-a intarit complet si nu s-a mai intins...big mistake. Am acoperit toata prajitura cu nuci ca sa nu se vada urat si sa-mi iasa cateva poze. 



Prajitura e buna, glazura mi se pare complicata, dar nu imposibila. O sa repet retea sa-mi iasa si mie ca a lui Edith:)

You Might Also Like

0 comments: