Pere cu sirop de ciocolata...pur si simplu

10:56 ime 0 Comments

Aveti un sot/iubit dragastos si vreti sa-l dati pe spate cu un desert super simplu? Se face repede si nu necesita multe ingrediente (mai ales daca trisati putin ca mine si cumparati sosul de ciocolata gata facut:). Eu sunt pentru trisat cateodata, ca doar dupa cel putin 8 ore la munca, alte 2 pierdute in trafic si altele la cumparaturi, nu mai avem vreme de uimit audienta cu deserturi migaloase. 

Se iau
2 pere
5-6 linguri de zahar
coaja rasa si sucul de la o lamaie
apa 


Perele ar trebui sa fie pere tari ca sa reziste mai bine la fiert. Le curatam frumos de coaja, pastrand coditele si le punem intr-un vas mai ingust ca sa stea in picioare...ale mele n-au stat ca le-am pus intr-o oala si au plutit in toate partile in ciuda faptului ca am stat pe capul lor incercand sa le fac sa stea in picioare. N-au vrut! Asa. Dupa ce le curatam le dam cu sucul de lamaie si apoi le punem in apa cat sa ajunga la codite cu zahar si coaja de lamaie. Fierbem la ele pana ne uita Sfintii se inmoaie. Aflam daca s-au inmuiat introducand in ele o scobitoare. Eu le-am intepat mult si bine...

Cand s-au fiert le mutam pe o farfurie si le stropim cu sos de cioco, iar langa ele, pentru ca sunt calde, merge si o cupa de inghetata de vanilie. Simplu de bun!

Le-am facut de Sf. Valentin. Am mai mancat si alta data in vin. Bune si-alea. Bune perele in general:)


You Might Also Like

0 comments: