Ciupercute umplute cu spanac si alte alea

12:15 ime 0 Comments

Nu intentionam sa scriu azi, dar avand in vedere ca Iubitu' vine iar tarziu acasa, la Master Chef ma enervez daca ma mai uit (de fapt m-am enervat deja, asa ca too late) si mai ales pentru ca am facut niste ciupercute tare dragute, am zis sa compun rapid ceva. 

Ciupercutele le-am gasit azi cand cautam sa fac ceva de post pentru maine si mi-au facut cu ochiul. Le-am adaptat putin pentru ca nu am avut toate ingredientele din reteta originala, dar au iesit bine zic eu:)


Ne trebuie
o caserola de ciuperci maricele 
2 fire de ceapa verde
2 fire de usturoi verde
un pumn de nuci
2 pumni de spanac fiert - da, eu chiar asa l-am masurat cand l-am stors:)
(ideal ar fi  spanac proaspat, dar eu n-am avut)
5 picioruse de la ciuperci
3-4 linguri ulei de masline
otet balsamic
sare, nucsoara (optional), piper
ardei rosu


Punem in robot toate ingredientele in afara de otet si palariile ciupercilor si facem compozitia cu care le vom umple. Le robotzim pana obtinem aproximativ consistemta unui pesto, dar nu chiar...Apoi ungem palariile ciupercilor cu putin otet balsamic (etapa neobligatorie) si le umplem. La cuptor le place pe la 200C cam 20 de minute. Le ornam cu ardei rosu.

A, eu am pus si niste boabe de porumb pe care le aveam prin frigider si nu voiam sa le arunc. Nu e musai, dar daca puneti, sa le puneti dupa ce ati maruntit restul ingredientelor. Adica pe ele sa nu le maruntiti.


Permite multe improvizatii reteta si e rapida. Merge maine langa un peste:)

You Might Also Like

0 comments: