FunCooking la Barbizon!

12:13 ime 4 Comments

In ultima postare de pe blog (da, cea despre Balcik scrisa in graba) va lasam in suspans la final spunandu-va ca ma duc undeva sa fac ceva:) Undeva-ul a fost Restaurant Barbizon, Hotel Pullman si ceva-ul a fost gatitul intr-o bucatarie profi la invitatia celor de la Lumea Retetelor. A fost scary, dar in acelasi timp o experienta de neuitat. Cand am intrat in bucataria aia imensa cu multe oale de inox, polonice imense si plite extrem de incinse m-am speriat un pic si zambeam putin tamp gandindu-ma "Doamne, ce caut eu aici? Daca stric ceva? Daca dau foc la ceva? Daca imi tai vreun deget?". 

Nu s-a intamplat nimic rau insa pentru ca au fost acolo oameni care au avut grija de noi. Asa ca mulumim Chef Dumitru Bucsa si Sous Chef Vlad Radulescu si ne cerem scuze daca am fost poate putin haotice, dar trebuie sa intelegeti ca bucatariile noastre sunt muuuuuult mai mici si cu muuuuult mai putine oale si aparate:)

Dar a fost bine. Am inceput cu inceputul si mai intai ne-am pus sorturile si bonetele. Punerea sortului este o adevarata arta si o etapa importanta in apucatul de treaba, asa ca, poftiti:


Apoi a urmat o poza de grup, fara de care nu ne puteam apuca de treaba, si spalatul pe maini, riguros si insistent, ca inainte de intrat in operatie.


Nu, nu am poza cu spalatul pe maini:) Mai sus, de la stanga la dreapta: Ioana Grigore, Chef Dumitru Bucsa, Moi, Andreea Juganaru si Sous chef Vlad Radulescu.

Si asa ne-am apucat de treaba. S-au chinuit o vreme sa ma invete sa toc ceapa ca un profesionist, dar au renuntat pentru ca le-am explicat ca eu sunt un bucatar cu unghii date cu oja si nu un bucatar care sa stie sa tina ceapa cum trebuie atunci cand o taie cu cutitul. Cu toate ca intr-una dintre fotografii pare ca tinteam degetele cu cutitul, sa stiti ca nu mi-am taiat nimic...voiam doar sa va arat ce unghii rosii si frumoase am:)


M-am simtit pe alocuri pierduta in imensa bucatarie si spre amuzamentul grupului am cerut la un moment dat o lingura de lemn sa amestec in ceapa:) N-a fost lingura de lemn, pentru ca logic, asa ceva nu se gaseste intr-o bucatarie de 5 stele. A fost insa un tel cam pe jumate din mine cu care m-am cinuit o vreme sa bat niste frisca. S-a gasit unul mai pe masura-mi spre final:))) In plus, am dovedit ce fortoasa sunt cand n-am putut sa ridic oala de supa de pe foc...si nu era mare:)))

Lasand gluma la o parte am gatit o supa crema de broccoli cu branza cu mucegai si un tort decadent cu ciocolata neagra, care se afla printre preferatele mele. Voi reveni cu retetele pentru ambele delicatese in curand. Fetele au gatit si ele minunatii. Ioana a pregatit un delicios si dietetic rasol de piept de pui si legume, iar Andreea a pregatit pachetele cu legume si somon, paine chinezeasca cu ceapa (care a mers de minune cu supa mea) si a adaugat inca un plus de dulceata la sfarsitul mesei cu o prajitura cu cacao si prune caramelizate. Yum! Retetele le veti gasi cu siguranta la ea pe blog in curand: AndreeaChineseFood

IMG_8382

Ne-am facut de cap la Barbizon SteakHouse si sincer cred ca in curand voi merge sa gust si eu ce gatesc cei care sambata doar ne-au supravegheat. Au bucatarie deschisa, deci puteti vedea cum perpelesc fripturicile live:) Here's a preview. Si pentru ca sunt la moda ii gasim si pe Facebook.

barbizon

Multumim Lumea Retetelor si Barbizon!

554447_10150903911848669_293051433668_11771871_1769741925_n

Hai ca acum ma duc sa mai gatesc si pentru sotul meu pe care l-am neglijat din punct de vedere culinar in ultimul timp. Mancare de vinete are in meniu azi, iar maine facem cartofi noi mici mici cu unt si marar! 

You Might Also Like

4 comentarii:

  1. Vai Angelica, dar ce experienta a fost:) Inca nu-mi vine sa cred:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari si la mai multe invitatii de genul asta :) Te prinde sortul de bucatarie si telul, desi sunt HUGE :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa mai am parte de distractii de-aste mai Mirelush, ca tare frumos a fost:))

      Ștergere