Painica cu ceapa verde la tigaie

08:28 ime 5 Comments

Painica asta am gustat-o cand mi-am etalat talentul la Barbizon alaturi de Andreea ChineseFood. Ea a facut minunatia si de atunci ma tin sa o prepar, mai ales ca Iubitu' ma tot batea la cap. Asa ca azi am zis sa-i fac o surpriza pentru ca a muncit inca din zori si i-am pregatit-o pentru pranzul tarziu de la ora 5. 


Ingrediente (asa cum zice Andreea)
200g faina
100ml apa
1 ou
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
1/2 lingurita drojdie uscata
1 legatura ceapa verde
2 lingurite seminte de susan
ulei de susan
(eu am pus ulei de masline ca n-am avut de susan)



Mai inati am amestecat faina cu o jumatate de lingurita de sare, o lingurita de zahar, si drojdia. Am facut o gaura in mijloc si am pus oul batut cu apa. Am amestecat totul pana am obtinut o coca lipicioasa, apoi am lasat la dospit cam o ora. Eu in general am probleme cu dospitul...asa ca azi am bagat castronul cu coca la dospit in cuptorul cald. Facusem ceva la cuptor inainte si era inca putin cald. Mi-a venit ideea dupa ce timp de 40 de minute coca mea nu a crescut deloc la temperatura mediului inconjurator, chiar daca am invelit-o cu o patura. 


In final, dupa ce s-a dospit, am scos-o din castron pe blatul dat cu faina, am framantat-o putin pana ce am obtinut o minge si am intins-o cu sucitorul, subtire. Am uns-o cu ulei, am presarat-o cu sare si am adaugat ceapa verde tocata. Apoi am rulat foaia de aluat, iar ruloul l-am rulat la randul lui sub forma de melc. Melcul l-am presat putin cu mana, iar apoi l-am presat cu sucitorul, cu grija ca sa nu iasa ceapa, pana cand a ajuns la dimensinile tigaii. 


Painica am uns-o cu putina apa in care am topit o lingurita de zahar (a doua din reteta) si am presarat-o cu seminte de susan. Am pus-o in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei de masline pe partea cu susan. Am uns si cea de-a doua suprafata cu apa si zahar si am presarat-o cu susan si am acoperit tigaia cu un capac. Painea se coace la foc foarte mic (eu am copt-o pe ochiul cel mai mic al aragazului cu focul dat la minim) cam 5-7 minute pe fiecare parte.

Asta e genul de reteta care ar trebui pozata pas cu pas, penru ca ea e simpla, dar etapele sunt cam greu de descris in cuvinte (vezi partea cu melcul). La Andreea ChineseFood gasiti toate etapele in detaliu, pentru ca ea e mai harnica decat mine:)

E extraordinata painica si foarte usor de facut. Am ras tot cu Iubitu' si recunosc ca fierea mea nu este prea incantata de acest lucru. Ma duc sa iau o pastila...


You Might Also Like

5 comentarii:

  1. Ce bine arata!!!!
    Pe cuvantul meu ca o fac si eu ;-)
    Foarte faina!Mersi de idee.
    Seara faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte buna si o voi repeta cat de curand. Seara buna si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lovely recipe...The sesame seeds on top is a wonderful addition!

    RăspundețiȘtergere
  4. Yes, I love sesame seeds. I think next time I'm going to try it with green garlic instead of onions...See what happens:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmmmm...ce pofta mi-ai facut! :) Ia sa incerci data viitoare cu masline (daca iti plac) sau cu branza :). Eu am incercat varianta cu masline si m-a incantat. Kalamata sa fie maslinele! :)

    RăspundețiȘtergere