Prajitura cu spuma de ciocolata alba si capsuni

13:22 ime 1 Comments

In cinstea verisoarei Alexandra care se intoarce in tari straine si mai civilizate astazi, am facut o mult promisa prajitura. Pentru ca imi place sa gatesc de sezon, am ales o prajitura de cu capsuni gatita la rece. Toata smecheria sta in cat de smecher e frigiderul si cat de norocos e bucatarul ca prajitura sa se inchege. Explic imediat.

Ca sa facem minunatia avem nevoie de
175 g biscuiti digestivi
75 g unt
400 g ciocolata alba (eu folosesc de menaj si e foarte buna)
400 g de capsuni
300 g crema de branza (Philadelphia e de preferat intotdeauna)
200 g smantana pentru frisca


Pentru blat sfarmam biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Ii presam pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si dam la frigider 30 de minute. Din ciocolata topim cam 375 de grame pe baie de abur, iar restul o pastram pentru ornat (merge la fel de bine sa nu ornam, asa ca daca vreti o puteti topi pe toata). Cat se raceste putin ciocolata, spalam, curatam, taiem si apoi pasam capsunile, cu exceptia a 6-7 bucati pe care le pastram pentru ornat. Frisca o batem bat, o amestecam cu branza si piureul de capsuni si apoi incorporam ciocolata. Turnam totul peste blat si dam la frigider o saptamana...peste noapte de fapt, dar a mea a iesit cam fleosc asa ca recomand o saptamana sau putina gelatina. Eu n-am pus gelatina pentru ca gelatina si cu mine nu suntem prietene. Nu ma place si nu o plac si mai bine tin prajitura o saptamana in frigider.



In concluzie, dupa ce sta peste noapte in frigider ar trebui sa fie tare...cel putin asa zic astia in reteta, dar cred ca ei au un frigider mai destept, nu Arctic ca al meu...a mea a iesit partial moale...dar mancabila. Nu prea mi-a iesit nici ornatu' cu capsuni si cioco alba...capsunile au fost cam uratele si n-am avut ce alege din ele, iar ciocolata alba o topeam si mi se si intarea cand o luam cu lingura si incercam sa drizzle the cake...in final am stropit-o si am pictat cu o scobitoare niste dungi...


Dupa desert am facut o excursie cu bicicleta pana la Dristor Budapesta si ne-am luat cate o shaorma cu de toate! Anticipez o noapte agitata. Acum ma chinui sa diger.

You Might Also Like

Un comentariu: