Clafoutis cu cirese

13:03 ime 1 Comments

Si am aflat eu de la Alison (vezi Alison's Trials) ca exista prajitura asta numita Clafoutis. Si mi-am zis, ce nume interesant si de oameni inteligenti. Daca fac prajitura asta, numai cand ma intreaba lumea ce am mai gatit si le zic Clafoutis ii dau gata. Da una e sa ii dai gata cu numele, alta e sa-i dai gata cu gustul. Si va zic ca gustul este de wow!

Si dupa ce m-am hotarat sa fac Clafoutis, m-am dus in Cora la shopping. Si daca tot eram la Cora, am zis sa iau si cirese tot de-acolo, sa nu mai opresc in piata. Si-am luat. Si-am ajuns acasa si m-am apucat sa le dezsamburesc (stiu ca nu e un cuvant in romaneste, dar mie imi place). Si dezsamburesc eu una, doua, noua...din toate ma saluta politicos niste domni viermi draguti deranjati din somn de degetele mele dibace...

Ce sa fac, ce sa fac...Super Iubitu' to the rescue! S-a dus el si mi-a luat alte cirese de la Aprozar? S-a dus. Si trezit din somn dulce tin sa mentionez. De-asta gatesc eu cu dragoste pentru el. Ca s-a dus la oamenii aia la magazin si a mancat jumatate de kilogram de cirese si niste visine inainte sa cumpere...sa fie sigur ca nu au viermi:)

Si asa cu Clafoutis asta. Tres bon I tell you. Merita incercat!


Ingrediente

500 grame de cirese,
(de preferat nu de la Cora)
3 oua,
80 grame zahar,
100 grame faina,
200 ml lapte,
1 pliculet cu zahar vanilat,
1 virf de cutit de sare,
1 lingurita de unt



Ungem o tava cu unt si punem pe fundul ei multe cirese dezsamburite. Incingem cuptorul inainte de toate pe la 180 de grade.

Luam robotul de pe unde il avem bagat si frecam mai intai ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam incet faina si putina sare, iar apoi treptat, in fir subtire, laptele. Turnam compozitia peste cirese si, dupa ce ne minunam de cat de simplu a fost totul (cu exceptia operatiunii de dezsamburit), dam tava la cuptor cam 40 de minute. E gata cand trece testul cu scobitoarea, nu cand trec 40 de minute. Timpul depinde intotdeauna de cuptor.

Operatiunea de amestecare se poate face si cu telul, de mana, daca suntem mai vanjosi.


Et voila! Clafoutis aux cerises! (Google translate:))))

PS Alison's Trials Rulz!

You Might Also Like

Un comentariu:

  1. he-he, am ajuns aici si eu dupa un an si ceva ,grea batrinetea!:)si acum mi-ai facut dor si de cirese si de visine si de clafoutis cu ele...apoi e drept sa se intimple asa,cind acusi bate iarna pe la usa?:)
    ...just drooling din cauza sectiunii de fata!:)

    RăspundețiȘtergere