Crisp prosciutto, pea & mozzarella salad with mint vinaigrette
Vedeti ce titlu fancy am. Mai pe romaneste ar insemna mazare cu ceva salam prajit si un pic de cas:)
Avand in vedere ca nu am mai postat de foarte mult timp si nici timp de gatit nu am avut, ca de, distractie mare a fost in ultimul timp cu nunti de surori si multe rude galagioase, postez o reteta pe care am facut-o acum vreo doua saptamani si mi-a placut. Se face usor si e de efect, asa, ca aperitiv cand aveti musafiri fitosi:)
Ingredients
6 felii de prosciutto (sau cate are pachetul)
100 g de mazare (oficial asa e reteta, eu am pus fara numar ca mi-era foame)
cam 125 g de mozarella (ochiometric asa)
Pentru sosuletz
sucul de la 1/2 portocala
1 lingura ulei de masline
o mana de frunze de menta tocate
Prosciutto il prajim fara ulei intr-o tigaie, pana se increteste. Il scoatem sa se crocanteasca pe servetele de bucatarie. Mazarea o fierbem...pana se fierbe, dar nu prea mult, sa nu scoatem toata vlaga din ea. Pe o farfurie asezam cateva felii de mozarella, punem mazarea peste si prosciutto deasupra. Peste ele turnam sosul preparat din ingredientele de mai sus. Mancam repede pana nu vine Iubitu' acasa sa manance tot!
Astazi a fost seara de karaoke...cred ca vecinii sunt in al noualea cer...le-am cantat de toate...ma duc sa-i mai bucur inca o data cu Valerie (Amy Winehouse).
0 comments: