Supa crema de mazare cu tarhon

06:56 ime 2 Comments

Eu in general nu fac ciorbe. Cand eram mica aveam oroare de legumele moi din ciorbe. Mi se pareau dezgustatoare si mancam numai pe langa ele. Am crescut si nu m-am schimbat prea tare. Acum mananc doar ciorba de vacuta cu placere. Iubitu' m-a invatat, pentru ca pana sa il cunosc pe el nici nu auzisem de ciorba de vacuta:). Asa ca asta e si cam singura ciorba pe care o gatesc. In rest, fac supe crema. Solutia mea la legumele moi din ciorba, pentru ca stiu ca sunt sanatoase si voiam sa ma conving sa le mananc cumva, a fost sa le pasez. Ca pentru bebelusi. Si sunt innebunita dupa supele crema de orice fel. De-aia cand vad mancare de bebelusi imi vine sa ma infig in borcan:)). 

Partea proasta e ca daca nu esti bebelus sau eu, nu prea te incanta aceste supe. Asa ca gatesc cat pot de des ciorba de vacuta sa manance si Iubitu' si din cand in cand imi cere el din proprie initiativa supa crema de mazare. De-asta am mai multe retete de creme de mazare, ca e apreciata de dragul de sot. In schimb nu-mi cere niciodata supa crema de broccoli cu blue cheese...cu toate ca asta mi s-a parut cea mai divina crema din cate am facut.

Asa ca azi la pranz ne-am incalzit cu o crema de mazare cu tarhon, reteta noua ce se cerea testata. 



We need:
o ceapa mare tocata
un cub de unt
1L supa de legume
600g mazare 
2 linguri de tarhon
150 ml smantana pentru gatit
sare, piper 


Ceapa o calim in unt pana se caleste:) Adaugam tarhonul si amestecam bine cam 30 de secunde pana iese aroma. Apoi punem mazarea si supa de legume (poate fi si de pui) si fierbem cam 10 minute sau pana cand se inmoaie mazarea. Bagam supa la blender, adaugam si smantana, sarea piperul si gata. Eu am mancat-o cu cateva cubulete de telemea, ca tare imi place branza in supa. Pot sa fie ceva crutoane sau o felie de paine pentru consistenta. Merge de un pranz rapid de sambata cand pe seara aveti planuri de tochitura cu multe carnuri ca noi.

Va las. Ma duc sa ma apuc de cina ca se anunta vizitatori. 

PS Nu va speriati daca supa nu iese asa de verde ca in poza. Va asigur ca va iesi cel putin la fel de buna ca in poze. (Fotografia este cu efecte speciale:))






You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Bună,

    Sunt Hana și te invit pe www.blogoteque.ro.
    Blogoteque.ro a apărut din plăcerea de a citi bloguri, din nevoia de a găsi cele mai noi și interesante articole și din dorința de a promova blogosfera feminină românească.
    În această perioadă desfășurăm primul nostru concurs în cadrul căruia trei bloggerițe vor câștiga produse pentru copii marca Disney: http://www.blogoteque.ro/node/52.

    Te așteptăm cu drag să participi la concurs și să iei parte la proiectul nostru.

    Hana
    Blogoteque.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Are o culoare superba care te imbie sa o mananci din priviri!

    RăspundețiȘtergere