Tarta cu capsune

09:01 ime 7 Comments

Cel mai mult imi place sa pozez capsune. Mi se pare ca sunt tare fotogenice, zambesc frumos la poza si oricum le-ai pune dau bine. Iaca de ce sunt tare fericita ca e vremea lor si le gasesti peste tot. 

Ingredients

Pentru blat 
100g unt rece taiat cubulete
280g faina
2 galbenusuri
2 linguri de zahar pudra
2 linguri de ulei
putina apa

Pentru restul
o crema de vanilie 
(eu am trisat maxim cu o crema la plic, dar promit sa nu mai fac)
frisca
gelatina
si capsuni

 IMG_8533 

Tarta asta se face simplu si fara prea multe indicatii. In afara de blat nu e mare filosofie. Chiar si blatul e usor de facut. Am descoperit de curand o reteta tare buna pe BBCGoodFood si am capatat mai multa incredere in a framanta blaturi de tarta. Inainte imi ieseau tari ca piatra. Asta e fraged si se taie destul de usor cu furculita. 

Deci, sa facem blatul. Untul se framanta cu faina pana cand obtinem o chestie ca niste frimituri. Apoi facem o gaurica in mijloc si punem restul de ingrediente - galbenusuri, zahar, ulei. Framantam adaugand cate putina apa (daca e nevoie) pana cand putem forma usor o bila de aluat. Cu grija sa puneti apa, pentru ca daca puneti prea multa riscati sa obtineti un aluat foarte lipicios. Daca se intampla se drege cu faina.

Aluatul se intinde pe un blat presarat cu faina. Se intinde subtire si suficient cat sa intre in tava de tarta pe care am pregatit-o cu o hartie de copt pe fund. Astfel asezat il intepam cu furculita pe fund sa nu faca bule la coacere si il tinem vreo 10-15 minute la frigider pana cand incingem cuptorul la 190C. Apoi il coacem gol, acoperit cu hartie de copt si boabe de fasole sa-si pastreze forma, cam 20-25 de minute. Apoi scoatem fasolea si il mai lasam 5 minute sa se rumeneasca.

Blatul astfel facut se poate umple cu felurite creme si fructe, dupa imaginatia fiecaruia. Eu azi l-am umplut cu capsune si acum ceva vreme l-am umplut si cu o crema de lamaie despre care inca nu am apucat sa va povestesc.

IMG_8529

Asa, crema ziceam ca am facut-o din praf din plic (bleah). Il aveam prin casa si nu stiam cum sa scap de el. Acum nu-l mai am si nici ca o sa mai cumpar. E cam fada crema la plic, ce sa zic...si putina. Adica nu mi-a ajuns sa umplu tarta, asa ca am improvizat si am pus si un strat de frisca peste, inainte sa pun capsunele. Apoi pe ele le-am taiat feliute, dar voi puteti sa le taiati oricum, si le-am asezat calm si cu grija peste tarta. 

Cat taiam eu feliute capsunele, Iubitu ma tinea de vorba (de fapt ma pupa:))) si am dat gelatina in foc de doua ori. Cu aceasta ocazie am descoperit ca aveam vreo 3 plicuri de gelatina expirate, dar bine ca stocul e mare si am gasit si un plic inca in termen. Am pus si gelatina peste capsune (cred totusi ca ar fi mers si fara) si am purces la imortalizarea tartei.

IMG_8552

A, si am reusit sa scot tarta din forma intreaga, fara sa o rup:) This is a big success!

In the future n-as mai folosi crema la plic (dar cred ca v-ati prins deja) si as face tarta putin mai dulce. 


You Might Also Like

7 comentarii:

  1. Pfuai! Delicios! Am si eu in frigider o traznaie cu capsune, dar am mari emotii ca nu stiu cum o sa iasa :D. Data viitoare cand ne mai intalnim pe undeva, d-asta sa faci! :) M-au cucerit cu ea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta tarta este asa ca sa fugim noi de la servici.Daca nu putem pleca,copiem reteta si cand ajungem acasa o preparam!Felicitari pentru cum arata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Cate ma fac si pe mine sa vreau sa fug de la serviciu acasa sa gatesc...of...

      Ștergere
  3. mmmm, cat de vie si colorata arata tarta, iti face pofta doar cand privesti poza si deja te indeamna sa incepi sa o prepari, o gustare apetisanta si delicioasa si care nu trebuie ratata ;)

    RăspundețiȘtergere