Tarta decadenta cu ciocolata neagra

12:43 ime 6 Comments

De vreo saptamana ma lupt cu template-ul de la blogger. Am renuntat la dynamic views pentru ca ii lipseau multe, iar cand am vrut sa trec la template-ul pe care il foloseam inainte nu prea mi s-au mai potrivit postarile. Ghinion...Am incercat sa ma mut pe wordpress, dar inca nu am reusit sa import toate postarile. Ma multumesc deci in continuate cu un design deloc dragut...dar sper sa am timp weekendul asta sa fac o schimbare.

Dupa aceasta introducere plictisitoare si neinteresanta as vrea sa ii recompensez pe cei care au citit-o cu o reteta simpla dar incredibil de buna de praji. E tortul cu ciocolata pe care l-am facut sambata trecuta la FunCooking la Barbizon. In traducere libera prajitura se numeste asa:

Tarta (trufa) decadenta de ciocolata
250g ciocolata neagra
2 linguri de miere
600ml smantana pentru frisca
4 lingurite cafea solubila - nes
1 lingurita scortisoara
cacao pentru ornat (sau nuci macinate)

IMG_8415

Ciocolata impreuna cu mierea si un sfert din smantana pentru frisca le punem pe baie de abur sa se topeasca. Frisca o batem lejer, pana se face ca o smatana groasa, cu cafeaua si scortisoara. Cand ciocolata s-a topit o amestecam cu frisca batuta folosind miscari ample de jos in sus:). Punem compozitia intr-o tava cu pereti detasabili pe care am tapetat-o cu hartie de copt pe fund si pe margini. Apoi tinem la frigider cel putin o ora, pana se intareste. 

Tarta se orneaza cu cacao, multa sau putina, dupa gust. Eu am facut-o si cu nuci pisate pe deasupra la un moment dat. Am incercat si cu ciocolata mai dulce, dar sincer e mult mai buna cu ciocolata amara.

Aici o vedeti ornata cu multa cacao: Decadent chocolate truffle torte

E super usor de facut, dar are un gust complicat. 



You Might Also Like

6 comentarii:

  1. nu te mai complica cu blogul pentru ca vei avea domeniul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Neaparat trebuie sa fac si eu trufa asta acasa, ma bate sotzul la cap de atunci sa-i fac d-asta si uite ca nu apuc. Saru'mana pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine ma bate sotul la cap sa fac painica aia a ta la tigaie:)

      Ștergere
  3. da, a iesit perfect si arata pufos de delicioasa, nu cred ca i-ar rezista mult cineva ;)

    RăspundețiȘtergere