Supa de mazare cu menta
Suparata fiind ca mi s-a uscat rozmarinul pe care il aveam in ghiveci am decis sa pozez racoritoarea supa de mazare cu menta. Cat mi se coace frittata in cuptor, va spun si din ce am facut supa:
o legatura ceapa verde taiata bucatele
un cartof mediu taiat cubulete
1 catel de usturoi zdrobit
850 ml supa de legume (sau pui)
250 g boabe de mazare
4 linguri de menta proaspata tocata
un praf de zahar
o lingura de suc de lamaie
150 ml smantana
sare, piper
Ceapa se fierbe impreuna cu usturoiul si cartoful in supa de legume cam 15 minute, pana cand cartoful e bun de piure. Dupa ce a fiert bine cartoful, adaugam mazarea (din care pastram cam o mana, asa...va spun mai tarziu de ce) si o lasam sa fiarba maxim 5 minute. Daca fierbe mai mult, supa nostra o sa iasa galbejita, nu verde aprins!
Oprim focul si adaugam menta, zaharul si sucul de lamaie si lasam supa sa se raceasca un pic. Cand s-a mai racorit bagam blenderul in ea si o facem crema fina, sau mai putin fina...depinde cum va place si cata rabdare aveti. Adaugam jumatate din cantitatea de smantana, sare si piper si le amestecam.
Pentru servit fierbem mana aia de boabe de mazare 2-3 minute si le adaugam asa la misto in castron langa cateva lingurite de smantana.
Supa se poate manca si rece. Daca o vreti calda, aveti grija sa nu o fierbeti cand o incalziti ca se branzeste smantana si nu mai e pretty.
Ma duc sa scot frittata din cuptor. Revin cu mai multe retete cu mazare ca doar e in voga la ora actuala:)
ce e frittata aia imeule?
RăspundețiȘtergerechiar interesanta mazarea asta. a fost buna ca vreau sa fac si eu ?
auzi dar de ce nu ai mai pus antetul tau la poze?
RăspundețiȘtergereWatermarkul e pus Frasi da e cam alb si nu se vede:)
RăspundețiȘtergereFrittata e o omleta cu de toate la cuptor. Pun reteta in seara asta. A iesit super!