Paste cu pui si mazare

12:56 ime 0 Comments

Pentru a treia saptamana la rand iubitul meu este in agonie si extaz...El clasico il face sa vorbeasca de unul singur, sa tipe si sa se certe cu niste personaje imaginare...adica nu sunt chiar imaginare...sunt aia de la tv...si eu tot incerc sa-l fac sa inteleaga ca aia nu aud daca striga el fault la noi in sufragerie...cel mult aude vecinu' care nu apreciaza deloc iesiri din astea:)

Ma rog, daca acum doua saptamani am avut musafiri la meciul cu pricina si am zis ca nu mai vreau, saptamana trecuta a vazut meciul in deplasare. Acum e singur si trist...incearca sa-mi mai explice mie lucruri dar eu doar ma fac ca il ascul si imi vad de ale mele...in seara asta spre exemplu mi-am vazut de Paste cu pui si mazare.

Daca am avut o perioada de spanac, acum am o perioada de mazare. Ieri am facut Pui frantuzesc cu mazare (in reteta era si bacon, dar mie nu-mi plac porcii in general). 



Nu am inteles ce e asa frantuzesc la puiul asta, dar a fost bun si l-am facut destul de rapid. Reteta o gasiti la BBC Good Food. Da stiu...al meu nu arata ca in poza lor, dar nu prea m-am luat dupa reteta...am urmat numai tehnica, nu si cantitatile:)

In seara asta, in timpt ce iubitu tipa la El Clasico si pisicile se sperie de el, am facut Paste cu pui si mazare. E cam aceeasi reteta de ieri, doar ca azi am pus piept de pui in loc de pulpe si am adaugat paste ca sa se sature si Iubitu', ca asa fara cativa carbohidrati vine plangand de foame acasa.


Ingrediente
un piept de pui mediu
o legatura de ceapa verde
doi catei de usturoi
putin ulei de masline
o cutie mica de smantana pentru gatit
o lingura de faina 
doua maini de mazare congelata
si bineinteles paste de care vreti



Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit scurt in putin ulei de masline intr-o tigaie adanca. Peste ele am pus pieptul de pui taiat cuburi mititele, iar dupa ce pieptul s-a rumenit am adaugat mazarea si putina apa. Am lasat sa fiarba pana s-a evaporat apa si s-a fiert mazarea (de fapt eu am varsat apa ca mazarea se fiersese si apa inca baltea) si am adaugat smantana pentru gatit si o lingura de faina. Am lasat sa mai fiarba pana s-a ingrosat putin, am dres de sare si piper si am aruncat in tigaie pastele fierte si scurse de apa. Le-am amestecat si le-am pus la pachet pentru maine.

Pofta buna!


Eu ma duc sa ma culc...daca pot...ca Iubitu' inca se cearta cu spaniolii...daca ar sti ca el tine cu Barca si mie imi place de Iker...



You Might Also Like

0 comments: