Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa

12:36 ime 2 Comments

Ieri am ajuns acasa destul de devreme si am prins la Euforia un episod din Fresh cu Anna Olson. M-am bucurat, pentru ca in ultimul timp emisiunile culinare de pe Euforia sunt de-a dreptul stupide! Apreciez initiativa lor de a aduce bucatari romani care sa gateasca, dar nu inteleg cum ii aleg. Or sti ei sa gateasca dar nu dau bine deloc la TV, nu stiu sa atraga, nu stiu sa te faca sa iti doresti sa gatesti ce gatesc ei, nu stiu sa te faca sa poftesti!

Pai baiatul ala de la Licence to Grill iti facea pofta de gratar de cand zicea Buna ziua! Si cand ma uitam la Sugar cu Anna Olson imi doream in momentul ala sa coc o prajitura in cuptor! In plus, acum la Euforia fac o emisiune minunata...nu stiu exact cum se numeste, dar...ma lasa fara cuvinte. Este in programul culinar, deci ar trebui privita ca o emisiune culinara...Pe scurt, patru baieti sau patru fete incearca sa cucereasca o fata, respectiv un baiat, gatind o cina pentru acesta...Ce fac astia de la Euforia?...iau 4 fraieri, le scriu niste stupizenii pe prompter si ii pun sa citeasca, in timp ce unul dintre ei isi etaleaza "talentul culinar" si ceilalti fac misto de el/ea. Ma intristeaza nevoia publicului roman de asemenea emisiuni...pentru ca presupun ca e o nevoie din moment ce exista atatea...

Ziceam ca am prins totusi un episod din Fresh. Anna Olson facea o supa crema de cartofi si mi s-a facut o pofta de l-am trimis pe Iubitu' la piata dupa cartofi. Stiu ca pare plictisitoare. Te gandesti - supa de cartofi - ce mare branza? Dar, ...e Anna Olson. Si supa dintr-o data nu mai e plictisitoare deloc!


Avem nevoie de:
partea alba si verde deschis dintr-un praz
500 g cartofi
supa de legume dintr-un cub
branza cheddar
bacon
ceapa verde
sare, piper


Mai intai taiem baconul bucatele si il prajim in putin ulei, intr-o oala. Il prajim bine, chiar daca va sfarai amenintator si va sari in toate partile incercand sa iasa din oala...si chiar daca oala se innegreste tare pe fund. Asa. Dupa ce baconul e prajit bine, il scoatem pe un servetel si adaugam in oala in care s-a efectuat prajirea, prazul taiat bucatele. Il calim putin, apoi adaugam cartofii taiati cuburi mici si supa de legume (in total cam 1 L de apa). Cand au fiert cartofii ii pasam direct in oala cu un mixer de mana, sau altfel, dupa posibilitati. 

Seams boring, da' nu e! Ca acum taiem cubulete cateva felii de cheddar, tocam putina ceapa si le aruncam alaturi de bacon in supica. Si deodata obtinem o supa foarte interesanta.


Din culise: Uneori eu gandesc dupa ce actionez. Asa s-a intamplat si de data asta. Da' va spun si voua ca sa stiti. Eu am pus 1 kil de cartofi si cand am pasat supa mi-a iesit piure. Ma rog...am dres-o pana la urma cu mai multa apa, dar Iubitu' s-a speriat si a zis ca el nu mananca supa de piure:) Azi a mancat insa si chiar a apreciat. Asa ca recomand:)

Weekend placut!

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Eu am facut in seara asta un piure care era mai degraba supa...aveam doar 4 cartofiori in casa si 4 guri de hranit si am zis sa-l "indoi" un pic...Si apropo de bucatari romani de la Euforia, sper ca nu l-ai ratat pe Don Mariano, regele pestelui si al fructelor de mare...e mortal!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu l-am ratat...cel mai tare mi se pare Chef Cezar, care sincer imi taie toata posta de mancare...Don Mariano macar e simpatic...parca ii ploua in gura de pofta cand gateste;)))

    RăspundețiȘtergere