Oua cu rosii la cuptor

13:25 ime 0 Comments

Astazi a fost cleaning day. Si de data asta chiar am avut chef de curatenie. Asta a fost de dimineata. La pranz a fost pastrav la gratar cu o minunata garnitura de cartofi noi la abur cu unt si marar. Vai, ce buni au fost. Oricat mi-ar placea mie sa experimentez si sa incerc de fiecare data ceva nou, tot mancarea clasica ramane cea mai buna.

Dupa-masa am descoperit cu tristete ca ultima mea postare cu cheesecake-ul la pahar a disparut in neantul internetului. Se pare ca cei de la Blogger au avut ceva probleme si zic ei ca le vor remedia. Inca astept sa reapara...

Ca sa ma simt mai bine si sa-mi treaca supararea, la cina am gatit iar ceva experimental, dar care s-a dovedit a fi bun. Pe mine ideea de rosii la cuptor ma cam inspaimanta. Mereu le dau la o parte de pe orezul la cuptor al lui Mimi, care este faimoasa in adaugarea rosiilor peste mancare, asa pentru aspect. Nu-mi place combinatia de miez moale si coaja tare. Dar, surpiza! Ce am gatit in seara asta mi-a placut foarte tare. 


Avem nevoie de
rosii
usturoi
ulei de masline
sare, piper
4 oua
patrunjel tocat


Rosiile le taiem ca pentru salata, le punem intr-o tava termorezistenta alaturi de cativa catei de usturoi tocati si trei linguri de ulei de masline. Condimentam si amestecam. Dam la cuptor vreo 40 de minute la foc potrivit pana se coc:) Cand s-au copt, scoatem tava din cuptor cu grija, facem patru gauri intre rosii si spargem patru oua. Dam inapoi la cuptor pana se fac ouale, presaram cu patrunjel tocat si facem poze. Cel putin asa am facut eu...voi faceti ce vreti.



Florile le-am primit ianinte sa gatesc. Nu-i asa ca sunt frumoase? Si pline de dragoste...


You Might Also Like

0 comments: