Briose cu martipan si caise uscate
Ne asteapta un weekend de pomina. Petreceri, nunti si gratare. O sa fie maxim, cu multi prieteni si multa oboseala. Nu ma gandesc cu placere la ziua de luni. Dar mai e pana luni:) Pana atunci ne pregatim de weekend cu o tava de briose cu martipan, ca doar mi-am facut stoc de la Mega Image.
Pentru o tava de 12 bucati avem nevoie de:
125 g unt la temperatura camerei (adica moale)
90 g zahar brun
3 oua
125 g faina pentru cozonaci
1/2 lingurita praf de copt
(sau mai mult, eu torn direct din plic...intentia a fost de 1/2 lgt)
esenta de portocale
125 g martipan ras (daca e rece se da usor pe razatoare)
estenta de migdale (eu am de la Dr. Oetker si mi se pare cea mai buna)
100 g caise uscate
zahar pudra, 1 lingura de lapte si inca putina esenta de migdale pentru glazura
In primul rand dam drumul la cuptor pe la 180 de grade. Apoi frecam zaharul cu untul pana devine fluffy. Facem treaba asta cu mixerul sau in robotul de bucatarie, nu manual:). Adaugam ouale, faina, praful de copt, esenta de portocale si putina esenta de migdale. Puteti sari peste esenta de migdale. Eu am vrut o aroma cat mai puternica de martipan. Dupa ce amestecam bine, adaugam caisele taiate cubulete si martipanul ras. Amestecam cu o lingura si impartim egal in formele de briose. Dam la cuptorul incins pana se rumenesc.
Pentru glazura amestecam un pachet de zahar pudra (80g) cu o lingura, doua de lapte/apa si putina esenta de migdale. Punem peste briose dupa ce acestea s-au racit. Si gata.
Maine mancam tort de la Mama Felicia. Asa ca briosele vor fi doar o amintire pe langa minunatia care ne asteapta:)
0 comments: