Chec cu sofran

12:15 ime 1 Comments

Acesta este cel mai pufos chec pe care l-am facut ever. Poate si din cauza ca e doar al doilea...dar sa trecem peste asta:)



Amestecam
200 g de faina
150 g zahar
3 oua
100 ml lapte
50 g unt
fulgi de nuca de cocos
1 plic zahar vanilat
2 lingurite rase de praf de copt
(eu am pus un plic)
un varf de cutit de sare
un praf de sofran


In primul rand incingem cuptorul la 180 de grade. Ungem o tava de care avem cu unt si tapetam cu fulgii de cocos. Daca aveti o tava rotunda cu model pe fund e mai de efect. Dar merge foarte bine si intr-o tava traditionala de chec. 

Apoi trecem la preparare. Frecam ouale cu zaharul pana se plictisesc si fac spume. Eu le-am pus in robot, l-am pornit si le-am lasat sa se agite in voie. Faina se amesteca cu praful de copt si un varf de cutit de sare. Cat se agita ouale cu zaharul, punem la fiert laptele cu sofranul. Cand da in fiert il punem peste unt si amestecam pana se topeste. Punem peste ouale care acum ar trebui sa aiba o consistenta cat de cat pufoasa, laptele cu sofran si unt. Le amestecam si adaugam treptat faina. Dupa ce toate ingredientele s-au amestecat bine, turnam compozitia in tava si o dam la cuptor cam 30 de minute. Efectuam spre sfarsitul perioadei de coacere testul cu scobitoarea. E posibil sa fie gata mai repede sau mai greu in functie de cuptor. Eu am uitat iar ca am ceva in cuptor si s-a rumenit mai tare:) Da a fost delicious!



Ma duc sa lesin langa pisoii deja lesinati de caldura...

PS: Un chec mai aratos ca al meu la Alison's Trials si la Minimalista.



You Might Also Like

Un comentariu:

  1. ma bucur ca ti-a placut,al meu s-a epuizat intr-o suflare!:)si a iesit foarte bine,deja ma apuca pofta sa mai fac unul cind ma uit la el!:)

    RăspundețiȘtergere