Ciorba de pui a la grec

02:54 ime 4 Comments

I'm having a real housewife weekend. Daca ieri am robotit entuziasmata de noul aspirator (entuziasmul a trecut, by the way, de-acum se va entuziasma Iubitu') astazi am o zi maraton de gatit. Am inceput dis de dimineata. M-am trezit la 5.40 fix si pe la 7 deja bagasem la cuptor un blat de tort. Deci pana la 8 am facut o prajitura:) Apoi am fost la piata si am luat niste carnuri (cei care ne cunosc mai bine stiu ca noi mai mult in weekend mancam carne ca suntem cam zgarciti:)))))) Cand am ajuns acasa mi s-a facut brusc pofta de ciorba de pui a la grec. Nu stiu cum ti se face pofta de ceva ce n-ai mancat niciodata, dar mie mi s-a facut. Si am executat o ciorba de pui a la grec minunatie!!!

Iat-o:

un piept de pui
o bucata de telina
3 morcovi
o ceapa
2 maini de orez
sare (si piper)
3 galbenusuri de ou
200 ml smantana dulce
100 ml lapte
verdeata



Pieptul de pui l-am fiert intreg si l-am taiat bucatele dupa aceea. In apa in care am fiert puiul am fiert apoi legumele si orezul, fara pui, pe care l-am scos sa-l tai bucati. Cand legumele erau aproape gata am pus cubuletele de pui inapoi si am mai dat un clocol. Am pus niste sare si niste piper si am oprit focul. 

Mie in general mi-e frica de gelatina si smantana in ciorbe fierbinti. Ca sa n-o dati in bara cu a la grecu' trebuie sa lasati ciorba sa se raceasca putin. Intr-un castron mare am amestecat galbenusurile cu lactatele si am inceput sa adaug cate un polonic de ciorba, in timp ce amestecam totul cu un tel. Ideea e ca ciorba din cratita sa aiba cam aceeasi temperatura cu amestecul de smantana. Eu am pus aproape toata zeama de la ciorba peste smantana si apoi am pus totul la loc in oala. A iesit superb. Pe deasupra am pus niste patrunjel uscat, pentru ca, spre rusinea mea nu am avut proaspat, nici macar acum cand se gaseste pe toate drumurile. Ma rog, va recomand sa folositi proaspat. 


Ma duc acum sa mananc un castron de ciorba cu niste ardei iuti:) Mmmmmm....

You Might Also Like

4 comentarii:

  1. Super buna ciorbica ta! sunt noua la tine pe blog, dar cu siguranta mai vin, m-am facut follower de azi! Felicitari pt blog si sa ne delectezi cu minunatii! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si crutoanele cand le-ai pus?:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce crutoane? Trebuia sa pun si crutoane? Ca nu stiu:)

    RăspundețiȘtergere