Prajitura cu pepene galben

08:08 ime 2 Comments

Deci am gatit si dulce azi ca asa e frumos duminica. Prajitura cu pepene galben, racoritoare si de savurat cu prietenii mai pe seara:)

Ca sa iasa bine ne trebuie
1 pepene (aproximativ 1 kg) 
5 linguri zeama de lamaie 
75 grame zahar (daca vreti mai dulce incercati cu 100g)
2 pliculete gelatina (eu am pus 3 de frica, pentru ca gelatina nu este prietena mea)
500 grame frisca 
1 blat de tort din 3 oua, 3 linguri ulei, 5 linguri cocos colorat (am gasit la Mega), 3 linguri zahar, putina sare, 3 linguri de faina si putin praf de copt


Incepem cu blatul. Batem ouale cu zaharul pana se umfla si se albesc, apoi adaugam restul de ingrediente si mixam la viteza mica. Se coace repede in cuptorul incins la 180...cam 10-15 minute. 

Cat se raceste blatul facem pufosenia de deasupra. Adica, taiem pepenele cubulete si il pasam impreuna cu zaharul. Peste lichidul de pepene punem gelatina preparata asa cum scrie pe plic. Amestecam si frisca batuta cu pepenele si turnam totul peste blatul racit plasat strategic intr-o tava cu pereti detasabili. Daca si voi aveti tava ca a mea, sa puneti ceva sub ea cat sta in frigider pentru ca pana se incheaga o sa mai curga lichid pe la imbinari. Tava mea e de la IKEA. Oricum, cred ca e valabil pentru toate tavile cu pereti detasabili. Mie mereu imi curge compozitia din ele si in cuptor si in frigider...daca e prea lichida, bineinteles:)

La frigider trebuie sa stea cam 4-5 ore. E acrisor si racoritor, cu gust puternic de vara.



O, da, si mi-a iesit o musaca superba! 


Later edit: Ca sa iasa si mai buna as pune mai putina frisca, 200 g sa zicem si mai mult zahar...100g. E prea friscoasa in concluzie:)

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Arata impecabil; cu asa aroma nici nu are cum sa nu fie bunutza!

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de cremoasa, pufoasa si delicioasa poate sa arate, nu ar rezista nici 5 min in farfurie, arata demential de minunat ;)

    RăspundețiȘtergere