Placinta cremoasa de pui cu ciuperci

12:52 ime 0 Comments

Pe scurt ca mi-e somn: Duminica ne-am delectat in familie (Eu, Iubitu, Cumnatu' si nelipsitul Bushi) cu niste placinte cum fac englezii (parca) in vase acoperite cu foietaj.

Long story short
1 pui mic rotisat de la Mega (cam de 10 lei)
25g unt
2 legaturi de ceapa verde
4 ciuperci mari
o lingura de faina
250ml lapte
150ml smantana pentru gatit
tarhon daca aveti (eu n-am avut si nici nu-l prea indragesc)
o foaie de aluat de foietaj decongelat
un ou


Inainte de toate incingem cuptorul la 180 de grade. Apoi topim untul intr-o tigaie si calim ceapa. Peste ceapa adaugam ciupercile tocate in cuburi medii spre masi. Le lasam sa prinda culoare vreo 5 minute asa, apoi adaugam faina si mai gatim un minut. Adaugam si laptele si smantana treptat,cica (eu le-am pus netreptat si nu s-a intamplat nimic:). Fierbem la foc mic pana cand sosul se ingroasa. Daca imbatraniti langa el si nu se ingroasa mai adaugati o lingura de faina si s-a rezolvat. La final adaugam carnea pe care am desfacut-o frumos de pe puiul la rotisor si tarhonul, repet, daca este.

Aluatul se intinde putin ca sa nu se umfle prea tare, apoi se taie rotund/patrat cat sa acopere gura vasului in care pregatiti minunea. Eu am folosit 4 vase mici, dar foarte bine puteti folosi si un singur vas mare. Dupa ce punem compozitia cu pui si ciuperci in vas/vase, ungem marginile acestuia cu ou batut, ca sa se lipeasca aluatul mai bine. Marginile le presam cu o furculita, sau cu ce ne pricepem mai bine si apoi ungem suprafata cu ou sa ia o culoare frumoasa la copt. Dam la cuptorul incins pana se rumeneste. Servim fierbinte si cu atentie sa nu ne ardem la limba.



E un fel de ciulama cu pui si ciuperci cu capac. Mie mi-a placut mult, prin urmare am mancat mai mult decat intra si nu mi-a fost bine dupa. Dar a meritat!

You Might Also Like

0 comments: