Negresa cu cirese
Tocmai ce m-am intors de la dentist. Am o masea asa de frumoasa de zici ca m-am nascut cu ea. A meritat efortul si cele 3 bulioane pe care le-am platit. Acum pot zambi iar cu toate maselele. Si pentru ca orice astfel de ocazie se cere sarbatorita, o vom sarbatori mancand, cum altfel, mai ales ca acum nu trebuie sa mai astept doua ore inainte sa mananc:)) Acusica sosesc si musafirii pe care in seara asta ii voi rasfata cu un meniu foarte potrivit unei zile toride de vara - un Bulz firbinte la cuptor, a la Radu Anton Roman, cu carnaciori si oua si tot ce trebuie.
Pana la bulz insa, va las cu reteta de negresa cu cirese. Minunatie maxima care cred ca ar fi si mai minunatie cu cirese amare sau cu visine:)
Ingrediente
120g unt la temperatura camerei
150 g faina
150 g zahar
3 oua
2 borcane mici de iaurt cu cirese
4 linguri cacao100 g ciocolata neagra taiata bucatele
(eu am folosit 55% cacao)
150 g faina
150 g zahar
3 oua
2 borcane mici de iaurt cu cirese
4 linguri cacao100 g ciocolata neagra taiata bucatele
(eu am folosit 55% cacao)
300 g cirese fara samburi
1/2 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de sare
1/2 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de sare
Mai intai facem partea grea, adica scoatem samburii cireselor. V-am mai povestit ca nu-mi place sa fac asta si imi amintesc ca atunci cand eram mica si mama ma punea sa fac treaba asta cand facea prajituri...cred ca nici ei nu-i placea si zicea ca de-aia are copii:))))) Dupa ce cu greu reusim sa dezsamburim ne apucam de compozitia de negresa. Frecam untul cu zaharul pana devine cremos si apoi adaugam pe rand galbenusurile de ou. Adaugam si iaurtul la amestecul asta si apoi adaugam ingredientele uscate, pe care le-am amestecat separat inainte(faina, praful de copt si cacao) si ciocolata taiata marunt cu cutitul.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam cu grija, cu miscari largi de jos in sus, in compozitia de mai sus. Turnam totul intr-o tava dreptungiulara si presaram ciresele pe deasupra. Dam la cuptorul incins in prealabil (bineinteles) la 180C cam 20-25 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Prajitura se pastreaza cel mai bine intr-un recipient acoperit la temperatura camerei.
It was delicious! Inspiration from ExploraCuisine.
Si iata si bulzul de 9756 calorii/portie cu care ne-am rasfatat in seara asta. Multumim mami si tati pentru branza de la munte:)
Bye!
pozele... sunt de efect :)
RăspundețiȘtergere