Supa de rosii cu pesto de busuioc

12:57 ime 1 Comments

Proaspat intoarsa de la 4th of July Party, am decis sa raspund provocarii "Dulce Romanie" de data asta lansata de Flory - Retete Fel de Fel. Cum in weekend am facut supa de rosii cu accente de busuioc, si acrisoara si dulce atat cat trebuie, am si reteta perfecta pentru provocarea din luna iulie, unul din actorii  principali fiind Busuiocul:) 

Eu gatesc destul de des cu busuioc, pentru ca, asa cum v-am mai povestit si in alte postari, am un ghiveci dragut pe balcon care sa incapataneaza sa reziste temperaturilor mari (a mai avut ca frati un ghiveci de menta si unul de rozmarin care au clacat din pacate) si pe care Iubitu' il uda in fiecare zi cu grija pentru ca eu uit. Eu uit multe lucruri...inclusiv mancarea in cuptor, orezul in tigaie si cafeaua pe foc...pana acum insa nu am dat foc la nimic:)


Ingrediente pentru supa
o lingura ulei de masline
3 catei de usturoi tocati
2 conserve de rosii 
(sau rosii proaspete, dar ia mai mult timp)
500 ml supa de gaina
o lingura de zahar
150 ml smantana
pesto de busuioc
frunze de busuioc
sare si piper


Usturoiul se caleste in uleiul de masline. Cand s-a rumenit putin se adauga rosiile, supa de gaina, zaharul si se condimenteaza. Se lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute. Dupa ce a fiert, supa se paseaza cu un blender. Treptat se adauga si smantana. Mai punem putina sare, putin piper si putin ce mai vreti voi. Eu in general cand fac de mancare si ajung la condimentat ma uit la raftul cu condimente si pun ce ma inspira. De cele mai multe ori sunt bine inspirata...nu intotdeauna:) La supa asta am pus si boia iute. A iesit super.

Pesto se adauga inainte de a servi supa, direct in castron, alaturi de cateva frunze de busuioc proaspat din ghiveciul de pe balcon:) Gustul de busuioc este foarte puternic. Combinatia este perfecta! 


Daca decideti sa folositi rosii crude aveti doua oprtiuni: fie sa le fierbeti cu coaja, fie sa le decojiti inainte de a le fierbe. In ambele cazuri, pentru ca supa sa iasa fina, trebuie strecurata pentru a indeparta cojile si semintele. De-asta dureaza mai mult, insa iese si mai gustoasa din rosii proaspete.

You Might Also Like

Un comentariu: