Salata de morcovi cu creveti

08:54 ime 1 Comments

Nu ma intelegeti gresit, nu gatesc in fiecare zi, chiar nu am mai gatit de foarte mult timp, dar s-au strans multe retete pe care nu am apucat sa le postez. Asa ca saptamana asta vreau sa ajung la zi, pentru ca in weekend sunt singurica acasa si probabil ca pe langa curatenie voi face si niste bunatati pentru sot:) si pentru bolg:)

In seara asta, repede pana nu plecam in vizita de clatite, pepene si bere (what a stomach ache), va las cu o salata foarte gustoasa cu morcovi si creveti.


Avem nevoie de:
4 linguri de sos Thailandez de peste (de la Mega)
sucul de la 2 limete stoarse (eu am pus lamaie)
o lingura de zahar
2 ardei iuti tocati
3 morcovi mari dati pe razatoare
jumatate de punga de taitei de orez (tot de la Mega)
cateva frunze de menta tocate
creveti
4 catei de usturoi tocati
ulei de masline


Cam multe ingrediente, stiu, dar nu va panicati ca e simplu. Taiteii ii fierbem asa cum scrie pe ambalaj...nu prea mult ca se lipesc tare. Sosul de peste il amestecam cu sucul de lamaie, zaharul si ardeii iuti. Lasam deoparte si ne ocupam de creveti. Incingem o tigaie cu ulei de masline si calim scurt usuroiul. Adaugam crevetii decongelati si ii tinem in tigaie pana se incalzesc/rumenesc. Cand sunt gata ii amestecam cu taiteii scursi si morcovii dati pe razatoare in castronul in care am preparat sosul. Adaugam menta si pofta buna!


Bun, gata si cu asta...urmeaza o supa de morcovi cred...

You Might Also Like

Un comentariu:

  1. da, da, da, o salata pe cat de sanatoasa pe atat de delicioasa si usor de preparat si care nu dispune nici de efort la degustare :D

    RăspundețiȘtergere