Pavlova cu capsuni

10:53 ime 3 Comments

Dupa ce am facut mega-placinta cu visine am ramas cu 4 albusuri si jumatate de cutie de frisca. In general fac risipa si arunc ce imi ramane. Dar nu ma intelegeti gresit, nu le arunc intentionat...adica le tin in frigider cateva zile si planuiesc sa fac ceva cu ele pana cand isi dau duhul si le aruc. Dar de data asta am zis gata! Nu se mai poate! Afara e criza (si ploaie) si eu arunc bunatate de ingrediente? Si zicand asta am pus de-o Pavlova:


Pavlova asta e o prajitura tare interesanta pe care desori am admirat-o in poze. Imi amintesc ca imi placeau mult bezelele cand eram mica, asa ca numai gandul la o bezea imensa ma incanta...Pentru ca asta e: o bezea mare, cu frisca si fructe, de preferat mai acrisoare ca sa compenseze gustul foarte dulce.

Dupa cum ziceam, aveam prin casa:
4 albusuri
o lingurita amidon de porumb
o lingurita otet (de vin alb, dar eu am pus de mere:)
225g zahar (va rezulta o bezea foarte dulce!)
esenta de vanilie
esenta de lamaie
cam 200 ml frisca
vreo 500g de capsuni, in acest caz 



In primul si in primul rand dam drumul la cuptor la vreo 160C. Si apoi:
- batem albusurile spuma relativ tare
- adaugam treptat zaharul mixand in continuu
- cand treaba se intareste bine punem amidonul si otetul
- mixam iar si ramanem surprinsi de cat de mult s-a intarit bezeua

Apoi, intr-o tava a aragazului pe care am intins din timp o hartie de copt punem bezeaua cea tare si o intindem cu o spatula. Trebuie sa aiba o forma de cerc cu un diamnetru de...nu stiu ca nu l-am masurat...sa fi fost vreo 25 cm. 

Dam cuptorul la 100C, sau foc f f f f mic si coacem bezeaua cam o ora si jumatate. Apoi oprim cuptorul si ne culcam, lasand bezeau in el peste noapte sa se raceasca complet. Fara sa-l deschidem!


Cand o servim, si nu inainte, batem frisca cu vanilia si lamaia sa fie aromata bine si o punem peste bezea. Apoi punem deasupra capsuni (sau: fructe de padure, kiwi, visine, cirese, caise, ananas, mango....long list). Cand e gata e bine sa aveti oameni in vizita si sa o terminati pe toata pentru ca tinuta la frigider imbatraneste repede si nu mai este chiar asa atragatoare fizic. Bezeaua o puteti face cu una-doua zile inainte, dar decorarea se face imendiat inaintea servirii. Textura este: crocant la suprafata, bezea cremoasa si moale in interior, frisca pufoasa si capsuni dulci-acrisoare.

Si acestea fiind spuse, maine e o zi speciala. Si pentru ca e o zi speciala, in seara asta pregatesc ceva special pentru niste oameni speciali care stiu ca undeva in sufletul lor se incadreaza inca in categoria celor pe care ii sarbatorim maine. Ca noi toti!

Si tot maine se intampla ceva minunat la initiativa Emily's Cupcakes. Vor fi Cupcakes pentru zambet, pentru ca gesturile mici ne transforma in oameni mari! 


Fiti buni maine (si mereu) si fiti un exemplu (asa, ca Emily) pentru cei ce inca se formeaza - copiii!

You Might Also Like

3 comentarii:

  1. Pavlova ti-a iesit grozav!Eu sunt innebunita dupa bezea,deci un asa desert nu refuz niciodata :-)
    Felicitari pentru participarea la proiectul dedicat copiilor!
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac bezelele mult, dar tot timpul mi-a fost frica sa le fac...frica sa nu le ard:) Din pacate nu am participat la proiectul dedicat copiilor. Tare mi-ar fi placut insa:) Eu am facut briose pentru niste copii mai mari - colegii mei de birou:)

      Ștergere