Mexican Sunday Lunch

11:21 ime 1 Comments

I'm back! Ciorba de vacuta e pe foc, mazarea cu ficatei la cuptor. Desfasurare maxima de forte, asa ca de marti seara cu dedicatie pentru Iubitu', care are rabdare sa incerce toate experimentele mele culinare. Am zis sa ii satisfac si poftele de mancare normala. 

Cat fierb mancarurile va povestesc de duminica. Duminica a fost mexicana. Arriba arriba, andale andale! Cu Nachos si Fajitas dupa retete BBC si crema de zahar ars dupa o reteta de la mama. Am gatit ca sa-i cinstim pe musafirii nostri de vaza, Frasi si Andreea. Si avand in vedere ca Frasi este fan Guacamole, am decis sa facem un pranz in jurul acestui sos. Si am gatit mexicaneste:)


Am inceput cu o tava mare de nachos cu guacamole si salsa. Recunosc ca guacamole am cumparat de la Mega Image pentru ca am avut 3 bucati de avocado, toate crude. Dar salsa am preparat-o singura din:

2 rosii
1/2 ardei gras rosu
2 ardei nu prea iuti (1 ardei iute tare)
4 fire de ceapa verde
ketchup picant cat sa imbrace toate ingredientele
cateva picaturi de Tabasco sau Hot Chilli 

Taiem toate ingredientele cubulete si le amestecam intr-un castron cu ketchup cat sa le lege si cateva picaturi de sos iute, dupa gust. Salsa merge si cu carne, cu cartofi si legume la gratar. 

Reteta pentru nachos o gasiti la BBC Good Food. Eu am folosit branza cheddar de la Mega Image, iar pieptul de pui l-am fiert la abur cu multe condimente picante pe el.  


Ca fel principal am facut Fajitas cu pui. Reteta tot de la BBC am luat-o, dar am mai modificat prin ea.

Am cumparat:
Tortillas de la Mega Image
1 conserva de fasole rosie
1 piept mare de pui
1 ceapa
1 ardei gras rosu
o conserva de rosii cuburi
patrunjel
boia iute, sare, piper


Am prajit puiul in putin ulei de masline. Cand a fost aproape gata am adaugat peste el 3 lingurite de boia iute si am amestecat. Am scos puiul din tigaie inrosit de boia si am adaugat ceapa solzisori si ardeiul taiat fasii. Le-am calit pana s-au inmuiat, apoi am adaugat peste ele fasolea, puiul si conserva de rosii. Am mai lasat 15 minute sa fiarba la foc mic, acoperit. La final trebuie sa mai adaugati niste condimente picante...eu am uitat si fajitas-urile mele au iesit cam naspa:) Asa ca va rog sa nu uitati si sa puneti picanteala cat cuprinde. Si sare. Si niste patrunjel tocat pe deasupra.

Tocanita asta care a iesit o puneti apoi in foile de tortilla. Iese ca o shaorma asa, dar mai mexicana:) Foile de tortilla trebuie incalzite inainte de folosire. 10-15 secunde in tigaie e suficient. Nu plecati de langa ele. Eu am ars vreo doua. 


The dessert - Classic Mexican Flan. Pe romaneste, crema de zahar ars dupa retea lu' Mimi ca n-aveam ce-mi trebuie sa fie mexican 100%...si n-aveam nici un mexican langa mine pe care sa-l intreb din 5 in 5 minute daca s-a facut desertul, daca il mai las la cuptor, ce fac daca se arde zaharul, ce fac daca dupa o ora de stat la cuptor inca se balangane si e moale. O aveam doar pe Mimi, care a avut rabdare si n-a ras prea tare de mine ca ma crizam ca nu-mi iese crema de zahar ars, cea mai usor de facut prajitura ever.


Intr-un final mi-a iesit, stramba pe alocuri si cu un caramel cam nefacut...dar it was good!
Mentionez ca frunzele din decor ar fi trebuit sa fie de menta, dar sunt din buchetul de flori ca am uitat sa iau menta:)


Gata. Ma duc sa vad ce fac mancarurile. Vin miresme din bucatarie.

PS. Pentru Frasi si Andreea: Multumim pentru uleiul de palmier! Azi l-am testat. Prajeste oua minunat!:)))

You Might Also Like

Un comentariu:

  1. Mai mult decat minunat si mirobolant ceea ce ai prezentat mai sus, dar mai ales ca si participant la ospatzul mexican spun clar si raspicat ca a fost DE VIS !!! ura !!
    P.S. si zici ca uleiul de palmier e bun? ne bucuram f tare !

    RăspundețiȘtergere